tiistai 23. elokuuta 2011

Punainen matto


Elokuun 23 on Signen ja Varman päivä.Synttärit:
Anna Maria Juhantytär Ylilehto Holappa 1895, Ilmeisesti Anna Maria on saanut naimakaupassa tuon Ylilehto-lisäyksen nimeensä, kun Juha on ihan vain Holappa ja äiti taas Koskelon Priitasta polveutuvia Moilasia.
Tilda Karoliina Koskela 1897, Säräisniemi Anna Sukasen sisko, Tilda Karoliina, kasvatti merkittävän lapsiparven Tenhusia Kalle Reetrikilleen ja eli lähes 80-vuotiaaksi

 Pirkko Leena Karjalainen, Säräisniemi. Alle sata.
Häikiön Karoliina teki Ahti Ilmari Karjalaiselle seitsemän tenavaa, joista viides on tämä päivänsankari.
Leena Maarit Asp alle sata
Leena on tehnyt Niklasille ja Heidille parikin serkkua

Hääpäivät: Kalervo Juhani Aro ja Helka Marjatta Reunanen Punkalaidun 60v hääpäivä.  
Pikkuserkku, jota en ole tavannut, syntyi Punkalaitumella ja Helka on puoli vuotta nuorempi. Lapsia on ainakin neljä.
Martti Seppo Kovalainen ja Helmi Maria Kyllikki Kokko
Sakarias Kovalaisen pojanpoika syntyi Paltamossa ja kaksi poikaa on tiedoissani.

Vorosilovin vierailu

Radion ”50 vuotta sitten” ohjelmassa tohotettiin Neuvostoliiton presidentin vierailusta, jonka sattuneesta syystä muistan hyvin.

                 Olin ollut uitossa töissä ja parin kaverina kanssa oli päätetty, että tehdään VR:n ”Rengasmatka”. Se oli reissu, jonka saattoi aloittaa mistä kohtaa rengasta tahansa ja keskeyttää kuukauden aikana kuinka monta kertaa tahansa. Sai tehdä edullisia poikkeamiakin. Niin tuli mm Tampereelta poikettua Vammalaan yhtä Marja-Liisaa tapaamaan ja sitten Turusta Naantaliin. Siellä Naantalissa poikkesimme koko kolmikko. Sielläkin oli pientä vipinää, mutta varsinainen merkkitapaus oli Turkuun paluu.

Asemarakennuksesta jouduttiin kävelemään punaista mattoa pitkin ja joku innostui hihkumaan hurraata.

Olihan se komea Turkuun tulo. Humoristiset poliisit nostivat kättä lippaan ja päästivät meidät yleisön joukkoon. Heti perään ilmestyivät mattoa astelemaan presidentit Vorosilov ja Kekkonen. Kyllä heillekin huudettiin, mutta hillitymmin.

Me sitten menimme Uittamon lavalle tansseihin ja yksi turkulaistyttö halusi tarjota kulkuripojalle yösijan.

Matka jatkui Helsingin Linnanmäelle ja Lahteen. Lahdesta Jyväskylään sateisella laivamatkalla ja Jyväskylästä Kuopioon potkurikoneella lentäen. Viimeinen väli sitten junalla taas. Koko repertuaari kuului siihen ”Rengasmatkan” hintaan paitsi sivupoikkeamiset.

Tosin rahat loppuivat ja ennen Helsinkiä, mutta kertomus reissusta kelpasi Apu-lehteen, jossa Eino S. Repo oli silloin toimitussihteerinä. En kylläkään nähnyt sitä juttua Avussa, joten taisi olla jonkinlaista sosiaaliapua rahattomalle koulupojalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti