sunnuntai 7. elokuuta 2011

Merkittävää päivää

Kahdeksantena kahdeksatta Sylvit, Sylviat ja Silviat juhlivta nimipäiväänsä.

Synntärit: Iida Annikki Koskela, Kaisu Orvokki Pakonen ja Leena Anneli Rouvari.

Häistä ei merkintöjä, mutta runoilija Veikko Antero Koskenniemi syntyi Oulussa 1885 Forsnäsinä, mutta muutti sukunimensä kotoisemmaksi, kun oli kulkenut ”Koulutiellä”.

Iida Annikki syntyi Heikki Koskelan ja  Hilda Amanda Moilasen kolmanneksi lapseksi vajaa 100 vuotta sitten, joten ei siitä sen enempää.

Kaisulla on tasainen päivänsä ja Hannu hellii syystäkin.

Tasaista on myös Leena Anneli Rouvarilla, joka on Eila Kaarina Sukasen ja Yrjö Olavi Rouvarin tytär.


(Saa laittaa avviisiin)
1861

Menneenä vuonna, Mikkelin päivän ehtoona, meni kolme miestä yhden pikkuisen asunnon maan poikitse, mutta maan haltia näki nämä miehet, häntä pistätti närältä, kouras kerta tukkaansa, jopa juoksi ulos ovesta, saikin kouraansa kangen, juoksi eteen ja löi ensimmäistä miestä, että paikalle kohta kaatui ja muutaman tunnin perästä heti kuoli ja ne kaksi kamraatia saivat korvatillikan Mikonpäivän lahjaksi. Murhamies vietiin pois ja en tiedä missä hän nyt oleskelee.

— Tänä keväänä meni yksi vanha mies kosken rannalle, johonka hän jätti lakkinsa ja sanotaan että lakissa oli paperinlappu, johon oli kirjoitettu: "Tässä on mun lakkini,Valle lähtee pitkään reisuun". Hän myös meni ja hyppäsi koskeen. Sanottiin sen päätä vähän sekottaneen.

Johanneksen aattona meni kaksi tahi kolme poikaa ongelle yläpäässä koskea, jossa tapahtui se onnettomuus, että poika putosi koskeen ja kuoli sinne.

Myös pumpulitehtaan työplikka sanottiin tulleen päänvikaan kristillisyyden asioista. Tohtori määräsi hänet parannushuoneesen menemään. Plikka menikin, mutta öksyi mennessänsä tieltä pois ja meni koskeen, josta kuolleena vasta saatiin ylös.

Heinäkuun 1 päivä oli yksi pumpulitehtaan työmies, tehtaan puutarhassa, työnteossa kosken rannalla, jossa oli hirsi, jonka päälle hän astui, mutta jalka luiskahti ja hänpä putosi kiehuvaan koskeen. Hänen työkumppaninsa oli saanut kiinni esiliinasta, mutta nauhat katkesivat ja kiehuva virta vei hänen matkoihinsa; kuolleena hänkin ylös saatiin.

Eräs vanhempi mies meni uimaan, ja nuori poika putosi jokeen, kuolleina saatiin ylös, mutta virkosivatpa jällen.

Lähellä Tampereen kaupunkia, maalla, tapahtui kumma asia: Sonni puski yhden vanhan ämmän kuoliaaksi.

Että tämmöstä tällä kertaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti