lauantai 27. elokuuta 2011

Monenapa sitä ehtii olla eläissään.


28 päivänä ei tarvitse olla taunona, vaikka Taunoksi ristittiin.Väiskän serkku Tyyne Elina Koskela on Anna Sukasen pikkuveljen, Heikin, tytär ja tuli naineeksi Leinosen Taunon Paltamossa Lapsia on Kari ja Sirpa ja jotenkin on semmoinen tuntuma, että nämä Leinoset jotenkin liittyvät Pussilansalmen asukkaisiin.

Lieneekö Tauno Simonen kaatunut jatkosodan lopulla, kun viimeisetkin reservit vietiin rintamalle. Ikää oli kuollessa kumminkin jo liki viisikymmentä. Vaimo, Reeta Koskela, oli kumminkin lähtenyt jo pari vuotta aikaisemmin Juho Vornasen ja lastensa kanssa Suojärvelle ja sinne katosi.

Iikka Iikanpoika Koskelon velipuolella, Antilla, oli sanikoita peräti 11 ja yhdeksäs oli Iida Maria Margareeta, joka otti miehekseen Erkki Viljami Heikkisen 15.9.1951 ja teki Erkille kolme lasta, mutta olisiko Iida ehtinyt avioon jo aikaisemminkin, kun häneen yhdistetään myös Tauno Vihtori Keinänen, josta ei ole mitään muuta tietoa. On vain muuan tuntematon Tauno.

Synttärit:

Viktor Kustaanpoika Pellonperä 1854, Huittinen, Suttilan Iso-Sutin Pellonperän torppa)  Paljon läheisempää sivujuurta on tämä Vilhelmiinan toiseksi vanhin veli, joka ilmeisesti naimatta eleli ikänsä kaiken. Muistakaan puuhista ei Viktorin kohdalla ole isommin mainintaa.

Kaisa Sutinen 1879,  
Niin paljon on näitä Sutisia tässä sukutiedostossa vilissyt, ettei juurikaan tarvi arvella minne ne juuret johtavatkaan. Kaisan mieskin oli Sutisten sukukuntaa.

Eläkeisoisovaari Väinö Henrikki Sukanen Talonmies 1919, Oulujoki
Kaljakuski oli Väiskä esikoisensa syntyessä, autosotamies Ollin syntyessä ja ammattiautoilija Pirjon syntyessä. Seuraava ammatti olikin sitten talonmies ja aikanaan Hintan koulun talkkarina kaupungin virka.. On niistä talkkariajoista jo vuosia, kun eläkkeellä on tullut hippastua jo liki kolme vuosikymmentä. Leskimieheksikin on jo pitänyt asettua, kun Hinni kuoli pois jo viime vuosituhannella. Viimeinen velikin jo kuoli ja läheistä sukua on ympärillä vain seuraavia polvia. Serkkuja on kyllä löytynyt tämän tutkimuksen myötä Etelä-Suomesta, mutta niillä lienee liian pitkä matka syntymäpäiville. Vielä on sentään matkaa satavuotispäivään. Keitähän niihin juhliin tulee?

Häät:

Simo Ollinpoika Kauppila (Mikola) ja Liisa Tuomaantytär Prähti 1698,
Tämä pari on niitä perusjuurimukuloita ”Taata” Sillanpään alkujuurissa 1600-luvun lopulla. Varsin kaukaa nämä Sillanpään juuret meidän juuria liippaavat, mutta mukaan vain änkäävät

Kauno Olavi Aro ja Maire Unelma Vuori vihittiin Punkalaitumella 1955.

Sianpierut.

Sattuipa tuossa käsiini erään päivän Forssan Lehti ja jo kolmannellatoista sivulla oli tärkeä kannanotto kasvihuoneilmiön syistä. Roomassa on tehty tutkimusta ja laskelmia ja tultu siihen tulokseen, että paljon enemmän kuin autot kasvihuoneilmiötä voimistavat tuotantoeläinten päästöt. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on saanut selville, että eläimiä kasvattavat maatilat tuottavat 18% haitallisista kaasuista.

Ilmaa pilaavat erityisesti sikojen ja nautojen niin sanotut pierut eli kaasupäästelyt ja ulosteiden mätäneminen. Lisäksi metsien hakkaaminen laidunmaaksi pahentaa tilannetta.

Tuotantoeläimet ovat yksi merkittävimmistä tekijöistä aikamme pahimmassa ongelmassa. Tarvitaan kiireellisiä toimia tilanteen korjaamiseen--. Sanoi FAO:n edustaja 30.11.2006 (Reuters).

Kun jo aikaisemmin on pantu merkille viljan ja juurikkaiden tuotannon haitat ilmaston hyvinvoinnille, niin lienee parasta lopettaa syöminenkin kokonaan.

                 Onhan tunnettu tosiasia, että kun vettä juo ja lunta syö, niin eipä pierutkaan haise.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti