torstai 25. elokuuta 2011

Ilmatar, ihana impi, maailman luoja.


26 päivänä Ilmi, Ilma ja Ilmatar ja oikeastaan liputtaa pitäisi, sillä onhan sentään Ilmatar koko maailman emonen.

Synttärit:

Kaarina Matintytär Koskelo 1820, Auho No:19 Kaarinan isän isoisä oli se Laurosen Valpurin tekemä Henrik Henrikinpoika Koskelo, joten sitä sivujuurta tähän perin itsenäiseen Kaarinaan päädytään Matin ja Greeta Stiina Siiran esikoistyttärenä. Kaarina osoitti itsenäisyytensä jo 24 vuotiaana synnyttämällä Anna Loviisan ja pari vuotta myöhemmin Juha Aukustin. Aviomiestä Kaarina ei huolinut kiusakseen, vaan huolehti lapsistaan itse. Anna-sisko ei aivan yhtä itsenäiseksi ryhtynyt, vaan nai Hiltusen Heikin ja veljethän kuolivat pieninä. Muista siskoistakin vain jo eilen nimipäiväänsä viettänyt Loviisa hoiti aktiivisemmin lisääntymistä, kun Greta ja Elsakin kuolivat pieninä.

Maria Sofia Korhonen 1851,     Muista Maria Sofian tekosista en tiedä, mutta Erkki Schroderuksen vaimona hän sai aikaan ainakin Ida Marian, joka 1911 antoi myöntävän vastauksensa papin kysyessä, josko Ida ottaisi Johannes Kampmanin aviomiehekseen ja rakastaisi tätä myötä- ja vastoinkäymisissä. Erinäisistä syistä Kampmanin nimi muuttui perheessä Kahmalaksi ja Johanneksen etunimestäkin Jo putosi pois ja kultaseppänä perheensä elättänyt Hannes sai Idalta neljä lasta, joista Rae Johannes kuoli lentäjäsankarina Jatkosodan alussa.

Hääpäivä

Olli Jaakonpoika Sutinen ja Maria Aaronintytär Väisänen 1877,                
Eihän se Ollin ja Marian liitto kestänyt aivan täyttä vuottakaan, sillä Olli kuoli 28 vuotiaana 8.8.1878. Ehtipä kumminkin hyvissä ajoin alkuunpantu Jaakko syntyä 19.10.1877. Kyllä nämä Sutiset yleensä pitempi-ikäisiä olivat, mutta olisiko joku tapaturma osunut Ollin kohdalle. Ollilla oli seitsemän sisarusta, joista Juha perusti ison perheen ja muut taisivat kärsiä liikaa nälkävuosista, sillä täysi-ikäisiä heistä ei tullut. Siinä voi olla Ollinkin nuorena kuolemisen syy.

Johan Elias Kujala ja Hilda Kaisa Kampman 26.8.1910, Oulu  
Mieluusti kirjoittasin tässä vaiheessa pitkäänkin isoisän ja mummun tarinaa, mutta se onkin niin mutkikas tarina, että sitäpä ei hetkessä rakenna vaan täytyy ne tarinat liittää toisille päiville.

Professori Mauri Albert Kalevi Koskela , Säräisniemi ja alle sata.  
Anna Sukasen nuorimman veljen vanhin poika on minua nuorempi, vaikka isäni serkku onkin. Suurista sisarusparvista tämmöisiä kuvioita syntyy. Minulla on jossakin tietoja Maurin toiminnasta Oulun Yliopistossa. Katsotaan ehdinkö napata tämän päivän tarinaksi.

Håkan Krister Lundqvist, Espoo               
Ismon anopin ainut poika on Leena Aspen kanssa tehnyt Annikan ja Johannan.

Ihan pikkuisen Mauri Koskelasta.
(En ehtinyt löytää muita poimintoja.)

Tasavallan presidentti on myöntänyt Oulun yliopiston esityksestä virka-ansiomerkit 21:lle 30 vuotta yliopistossa työskenneelle henkilölle. Rehtori Lauri Lajunen luovutti merkit omistuskirjoineen perjantaina 11. huhtikuuta.
Merkin saivat kirjastonhoitaja Aila Huovinen, toimistosihteeri Anja Jussila, laboratoriopäällikkö Mikko Järvinen, lehtori Irma Koivuniemi, hallintopäällikkö Jorma Korhonen, professori Urpo Kortela, assistentti Mauri Koskela, professori Kauko Laajoki, erikoistutkija Matti Leskelä, yliassistentti Pentti Levoska, lehtori Jaakko Lumme, professori Tuomas Magga, professori Vilho Myllylä, professori Raili Mäkinen, kirjastosihteeri Hilkka Paasilinna, professori Reino Pelkonen, lehtori Liisa Pikkarainen, lehtori Ahti Pyörnilä, professori Markku Rahiala, laboratorioinsinööri Raimo Saarimaa ja osastonhoitaja Marja Väyrynen. (MP)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti