sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Lopetan, kun en jaksa...

26 pv syyskuuta
Mitä on Kuisma ilman Helinää? Nyt jäi kumminkin Helinäkin ilman Kuismaa.Synttärit:

Talollinen Antti Juhanpoika Pyykkönen 1763, Kerälä. Millainen mahtoi tämä Antin pienen perheen kohtalo olla, kun vaimo, Margetta Matintytär Koskelo kuoli mätäkuumeeseen 17.3.1791 ja Antti jäi leskimiehenä huolehtimaan hiukan yli vuoden vanhasta pojastaan ja miten kävi Johanneksen, kun Anttikin kuoli neljä kuukautta myöhemmin samaan ankaraan kuumeeseen 25.7.1791 Kianta 21 nimisellä tilallaan. Pojasta ei näy sen jälkeen merkintöjä.

Vappu Pekantytär Moilanen 1877, Melkein sata vuotta myöhemmin eli lyhyen elämäsä Vappu, jonka äiti oli torpantyttö Loviisa Matintytär Koskelo. Loviisan juuret ovat Laurosen Valpurissa ja Pekka oli hänen toinen miehensä. Vappu kuoli nelivuotiaana 28.2.1882 eikä hänen sisaruksensakaan aikuisiksi eläneet. Sen sijaan sisarpuolista ainakin Matti akottui ja Antille on merkitty jälkeläisiäkin.

Väinö Leppäluoto 1889, Oulu      Väinö oli lyhyt episodi Lempi Kujalan elämässä. Avioliitto loppui lyhyeen, kun puolisot eivät oikein ymmärtäneet toisiaan.

Merimies Yrjö Leonard Kujala 1902, Oulu   Elias Kujalan pojista molemmat merimiehet kuolivat ”lentävään keuhkotautiin”. Yrjö oli vasta 22 vuotias kuollessaan 8.12.1924.

Yrjö Fredrik Tenhunen 1926, Säräisniemi. Päivän toinen Yrjö syntyi Lyylin, Rauhan ja Onnin veljeksi ja sai sisarikseen vielä Ainon ja Eeva Vapun ja siihen väliin vielä pikkuveljekseen Eino Iisakin. Kalle Reetrikki Tenhunen tuli Kiuruvedeltä ja nai Anna Sukasen siskon, Tilda Karoliinan 30.5.1920. Siinä syntyi tämä kahdeksan lapsen perhe, josta vain Sulo Petteri kuoli lapsena. Tyttäret ovat sitten jatkaneet pikkuserkkujen määrän kasvattamista

Häät:

Matti Juhanpoika Leski ja Kaisa Eerikintytär Heikkilä 1736, Huittinen

Vampulan Heikkilästä nouti 21.8.1705 syntynyt Matti Valpurin päivänä 1712 syntyneen Kaisan Lesken tilan emännäksi  ja jätti Kaisan Lesken tilalle leskeksi neljäntoista vuoden jälkeen. Minulla on merkintä vain yhdestä tyttärestä, mutta lienee poikiakin ollut, kun seuraava Kaisa voitiin antaa Matti Nikkilän emännäksi Sammun Nikkilään.
Näinpä tämä Lesken sukukin kietoutui sukujuuriin ja Vampulan Heikkiläkin.

Lopettaisinko?

Tämä suvun merkkipäivien vatvominen alkaa kyllästyttää, kun merkkipäiviä saa merkitä vain vainajille ettei loukattaisi henkilötietosuojaa.

Ei ihme, etteivät nämä tylsät sivut ketään kiinnosta.

Jääköön tähän tämäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti