keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Uho tuo tuhoa.


15 pv syyskuuta

Sirpa ei sirpaleita pelkää.
Onneahan ne tietää....Riitu Moilanen teki Antti Kovalaiselle aikamoisen lauman sanikoita ja viides muksuista ristittiin Sirpa Eeva Anitaksi. Sirpan  isoisän isoäiti on Liisa Pekantytär Koskelo.

Tyyne Elina Koskela puolestaan teki Tauno Leinosen vaimona pikkuserkku Sirpa Sisko Kaarinan, jota en tietääkseni ole koskaan tavannut.

Synttärit:

Elsa Matintytär Koskelo 1829, Hyrynsalmi. Torp.      Greetta Siira toimitti maailmaan seitsemän lasta Matti Matinpoika Koskelolle, jonka isoisä oli se Laurosen Valpurin tekemä Henrik Koskelo ja tämä Elsa oli lapsista viides. Aikaisemmin syntyneistä oli kuollut jo ainoa poika , Matti ja vuonna 1832 kuoli Elsan lisäksi myös Greta ja Henrik. Koko lapsilaumasta selvisi aikuiseksi vain kolme tytärtä

Sylvi Saaranen (Holappa) 1909, Pyhäjärvi Ismon Sylvimummu eleli sitkeästi korkeaan ikään ilman mahalaukkua ja melkoista määrää poisleikattua suolistoa. Laihaksihan semmoinen pulskan ihmisen kyllä muutti.

John (Jussi) Paavilainen 1921, USA  Tämän hetken tilanne  Jussin ja Vienon vaiheista on, että molemmat ovat kuolleet ja kuutisen vuotta sitten Vienolle lähettämäni onnittelumaili palautui takaisin Hancockista. Jussi oli huonokuntoinen jo pitempään.. Seuraava sukupolvi (pikkuserkut) ei ole kiinnostunut Suomeen jääneistä sukulaisista.

Erkki Eemeli Koskelo 1928, Säräisniemi.   Puoli vuotta Erkki Eemeli tätä maailmaa katseli ja taisi tuumata, että kiitos ei, kun palasi ajattomuuteen 29.3.1929

Sulo Ilmari Kovalainen alle sata Säräisniemi. Sulon isä, Sakarias, oli Liisa Pekantytär Koskelon pojanpoika ja siispä Sulo oli Väiskän pikkuserkku, Sulo oli naimisissa Suoma Kaarina Kaikkosen kanssa ja pari tytärtä siitä liitosta syntyi, mutta nuorempi, Katri Helena kuoli 20 vuotiaana 18.10.1987.

Häät:

Erkki Viljami Heikkinen ja Iida Maria Margareeta Koskelo 1951,
Iida Maria Margareeta Koskelo on nuoresta iästään huolimatta Anna Sukasen serkku, joka ennätti kumminkin kolme muksua toimittaa maailmaan Erkin vaimona vuoteen 1961 mennessä ja ehtipä Erkkikin vaariksi ennen kuolemaansa 22.7.1982.

Vuonna 2001 sattumalta näin suorana lähetyksenä sen matkustajakoneilla tehdyn iskun ja panihan se pohtimaan ja ennustelemaan taas kerran.

Arvailuahan se ennusteleminen oli ja jälkeenpäin on tullut mieleen monia muita paljon raadollisempia syitä vihollisen valintaan. Omassa ajanlaskussani alkoi entistä kyynisempi vaihe.

Sotako?

Ensimmäinen isku osui jo symbolisesti lompakkoon. 11.9.2001 sortuivat WTC:n kaksoistornit ja sehän oli hansikas suoraan Yhdysvaltain kasvoille. Se toimi juuri niinkuin pitikin. Vaikka USA käytti melkein kuukauden sen pohtimiseen, voisiko olla joku muu mahdollisuus, se ei sitä löytänyt. Haaste oli pakko ottaa vastaan.

Jo paljon aikaisemmin oli yritetty pienemmillä panoksilla ja niistä ei ole ollut paloa sytyttämään. Tarvittiin tuhansia uhreja kerralla ja hyvin ajoitettu toinen isku, joka varmisti, että koko maailman uutisvälineet välittivät viestin kaikkialle.

Laskelmoitu isku tehosi. USA:lla ei ollut vaihtoehtoja, koska se olisi ”menettänyt kasvonsa”. Se olisi luokiteltu pelkuriksi ja voitto olisi tullut sitä kautta.  Sen oli pakko vastata haasteeseen ja ryhtyä pommittamaan typerästi köyhää erämaaplänttiä.

Kaavana oli pienimmällä mahdollisella panoksella suurin mahdollinen vahinko. Maailman silmissä iskun kohteena oli kehittynyt ”Länsi”. Todellisena kohteena oli lompakko.

Kun köyhällä ei ole mitään toivoa rikastua, hankitaan tasa-arvoa köyhdyttämällä rikasta. Pakotetaan rikas tuhlaamaan savuna ilmaan keräämäänsä omaisuutta. Haasteen vuoksi ei riittänyt, että pari tornia sortui ja niiden mukana tuhoutui valtava omaisuus. Vastaiskussa on pakko tuhlata lisää.

Varmistuksena toimivat lisäksi muutamat jauhekirjeet, jotka loivat pelkoa ja saivat sopivasti vinksahtaneet ja turhautuneet ihmiset lähettelemään vaarattomia jauhekirjeitä täydennykseksi ja aiheuttamaan yhteiskunnilleen lisää vahinkoa. 

Voi olla, että jotkut tietokoneviruksetkin on jo lähetetty samaan tehtävään. Nekin voivat aiheuttaa tuhoa osuessaan oikeisiin kohteisiin. Taloudellisia menetyksiä ne aiheuttavat joka tapauksessa.

Uskontoa käytetään lisäksi suuntaamaan viha kahden voimakkaan rintaman väliin ja kasvattamaan tuhoja epäluulojen avulla.

Uho tuo tuhoa.

Silti ei kannata aloitttaa uutta ajanlaskua 11.9.2001, vaan joskus paljon myöhemmin, jos raunioista nousee vielä jokin sivistys.

Nyt voi jo arvioida osuiko ennusteluni oikeaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti