lauantai 17. syyskuuta 2011

Ikuinen bittielämä

18. syyskuuta. 

Tyyne on Tyyni Tytti.

Tytti Paavolainen. Tytti on Ollin pojan Olli-Pekan anoppi ja syntyjään Korhosia..

Tyyne Lumme syntyi Piikiössä 20.9.1904 ja ryhtyi näyttelijä Frans Kampmanin vaimoksi 27.7.1930 Turussa ja reilun vuoden päästä syntyikin sitten Rauli, jota kokonsa ja tukkansa värin vuoksi OTP:ssä kutsuttiin Nasuksi. Tyyne jäi Ransan leskeksi 5.8.1948 ja kuoli itse 80 vuotiaana 2.11.1984.

Leipojana perin pitkän päivätyön teki Tyyne Dagmar Kujala eikä edes naimisiin mennyt. Tämä Hinnin täti syntyi 13.11.1907 Oulussa Eliaksen ja Liisan nuorimaiseksi ja kuoli 5.10.1994 Oulussa.

Tyyne Eeva Koskelo syntyi 25.4.1905 Säräisniemellä ja teki ensin Väiskän pikkuserkuksi Paulin, josta tuli vanginvartija ja suuren perheen isä ja sitten Pussisen Yrjön vaimona lisää pikkuserkkuja Väiskälle täyden tusinan.

Leinosen Tauno Eemelin vaimona Väiskän serkku, Tyyne Elina Koskela, sai aikaan Karin ja sitten Sirpan. Tyyne jo hyvinkin voi olla jo mumma tai jopa isomummu.

Anna Sukasen serkku, Tyyne Maria Kuusela syntyi 29.10.1909 ja kuoli 14.10.1992, mutta ehtipä Karppisen Juhanin kanssa puuhailla kuusi tenavaa jotka ovat jo kauan sitten Tyynestä mummun tehneet.

Synttärit:

Matti Matinpoika Sutinen 1789, Auho 8    Kolmatta polvea Koskelon Priitasta edustaa tässä Matti, joka nai Väyrysen Margetan 1.4.1824 ja seuraava Matti syntyi sitten keskelle kahta sisarta, joista vanhempi jo oli äitinsä kaima ja nuorempi vain Stina.

Miina Tapanintytär 1854, Huittinen Wilhelmiina Sukasen isoveli, Kustaa, nai Miina Tapanintyttären 27.12.1874 Huittisissa ja Miina ehti saada neljännen poikansa ennenkuin Kustaa Fridolf syntyi Wilhelmiinalle. sitten Miina tekikin omalle Kustaalleen vain tyttäriä ja Kustaahan oli silloin jo muuttanut nimensä Koivistoksi.

Reino Matias Sukanen 1929, Oulujoki       Nuorin Väiskän veljistä jäikin kotimökkiä hoitamaan ja pienviljelijäksi. Toimeentuloon asti ei maita riittänyt ja huonoa onneakin oli viljalajien valinnassa. Vaimokseen 28.5.1950 Reino otti Maikkulassa piikomassa olleen Alma Elisabet Portaankorvan, jota Elisabet II:ksi vitsailtiin, kun äitikin oli Elisabet. Elisabet III:ksi syntyi sitten Marjatta Elisabet 6.3.1951. Reino joutui pienviljelijänä hankkimaan perheelleen leivän sivutuloilla ja jäi leskeksi 21.4.1961 kolmen tytön isänä. Anna-mummu oli kumminkin toimeliaana apuna lasten kasvatuksessa. Reino kuoli 24.4.1990

Vuokko Anneli Joutsimäki alle sata, Juupajoki   Kalevi-serkun leskellä on tänään syntymäpäivänsä myös. Vuokon olen tavannut vain hautajaisissa.

Markku Juhani Hynnä alle sata, Punkalaidun   Väiskän serkku, Alli Helena Helin, nai Arvo Hynnän 22.4.1956  ja perheen esikoispojaksi syntyi Markku Juhani hyvissä ajoin ja sehän vain todisti, että Alli oli hedelmällistä laatua ja ehtihän Irma Irmelikin sitä hedelmällisyyttä todistamaan jo pian. Pari poikaa syntyi sitten vielä Markun veljiksi ja ymmärrykseni mukaan koko sisarusparvi on pikkuserkkujani
  
Raija Sinikka Heikkinen alle sata, Vaala    Elma Ester Mathilda Koskelon ja Heikki Heikkisen Raija-tytär on toinen kuudesta Heikkisen sisarusparvessa.

Psykoterapeutti Liisa Anneli Reimantytär Perento alle sata, Lappee.    Raija Eeva Matilda Koskelo on Reima Perennolle tehnyt Liisan ja Liisa on Veikko Pentikäisen kanssa tehnyt  Raijasta jo kolminkertaisen mummun.

Häät:

Eero Tyyskä ja Pirkko Kaarina Kujala 1976, Oulu    Erityisen paljon onnea toivotan Pirkko-serkulle ja Tyyskän Eerolle merkittävän hääpäivän hohdosta.


 Vasta vitsailin ikuisesta virtuaalielämästä bittiavaruudessa, mutta eilinen Daily Galaxin poiminto menee paljon pitemmälle. Tökkään sen tähän parhaani mukaan tehtynä kehnona suomennoksena.


Älykkäät koneet valmiina ylittämään.


ihmisen
Tuntuu uskottavalta että tekniikalla voimme melko lähitulevaisuudessa (tai tulevaisuudessa) luoda olentoja, jotka ylittävät ihmisen jokaisessa henkisessä ja luovassa ulottuvuudessa.
Tapahtumat tällaisen tapahtuman jälkeen - Singularity - ovat yhtä käsittämättömiä meille kuin Ooppera on laakamadolle. " Vernon Vinge-scifin  suuri Singularity on John von Neumannin alunperin ehdottama apokalyptinen idea,( yksi digitaalisen laskennan keksijöistä), ja selvitetty luvuilla kuten Ray Kurzweil ja  Vernon Vingen suuren scifin "Singularityssä" on koettu meidän nykyisen kulttuurin päätepisteenä, kun alati kiihtyvä teknologian kehittyminen on vihdoin ohittanut meidät se muuttaa kaiken. Se on ollut ennustettuna kaiken lopusta kaiken elämän alkuun iät ja ajat, jonka saatat tunnistaa myös useimpien muidenkin uskontojen lopussa vakaumuksensa vuoksi.
Vaikka Singularity määritelmät ovat yhtä moninaisia ​​kuin ihmisten fantasiat tulevaisuudesta, ilman erittäin selvää syytä, useimpien mielestä tekoäly tekee käännekohtaa. Kun AI on vähänkään älykkäämpi kuin me, sillä tulee olemaan mahdollisuus oppia nopeammin kuin me yksinkertaisesti koskaan. Tämä helpottaa sellaista uutta meidän täysin vanhentuneen evoluution kannalta.

Singularity kirjat ovat nyt niin yleisiä tietojenkäsittelytieteessä kuin Rapture kuvat ovat evankelisen kirjakaupan hyllyissä, sanoo tietojenkäsittelytieteen visionääri Jaron Lanier uudessa manifestissaan. On olemassa monia fantasia versioita Singularitystä. Tässä on yksi: Marvin Minskyn (MIT) tapana kertoa ruokapöydässä 1980-luvun alussa: "Eräänä päivänä pian, ehkä kahdenkymmenen tai kolmenkymmenen vuoden päästä ensi vuosisadalla, tietokoneet ja robotit voivat rakentaa itsestään kopioita ja nämä kopiot ovat hieman parempia kuin alkuperäiset, koska toisen sukupolven robotin älykäs ohjelmisto tekee kolmannen, mutta se vie vähemmän aikaa, koska edellisen sukupolven parannuksia käytetään. Prosessi  toistuu. 

Sukupolvet ovat yhä älykkäämpiä ja ilmestyvät yhä nopeammin. Ihmiset saattavat ajatella ohjaavansa niitä, kunnes eräänä kauniina päivänä robottien parannusmäärä kiihdyttää niin nopeasti, että superälykkäät robotit yhtäkkiä ovat vallassa maapallolla. "Joissakin tarinan versioissa Lanier kirjoittaa: Emme ole edes sivuohjelmia, Internet herää eloon ja kaikki netttiinkytketty koneet osaksi keinoälyarmeijan hallitsee  planeetan tapahtumia. 

"Ihmiset voisivat sitten nauttia kuolemattomuudesta virtuaalitodellisuuden sisällä, koska globaalit aivot olisi niin valtava, että sen olisi aivan helppoa isännöidä kaikki tietoisuudet ikuisesti ". 

Voi olla totta, Lanier lisää, että jossakin suuri kosminen äly, perusteeltaan korkeampi ja muiden korkeampien tietoisuuksien estämättä yhtyy, kunnes koko universumi tulee aivoihin, tai jotain vastaavaa. Edes paljon pienemmissä mittakaavoissa miljoonia tai jopa vain tuhansia vuosia, Lanier jatkaa: "On jännittävää kuvitella ihmiskuntaa täydellisempää yhteisöä kehittymässä kuin voimme tällä hetkellä edes kuvitella. Ainoat vaihtoehdot olisivat sukupuutto tai tylsä ​​pysähdys, mikä olisi pieni pettymys ja surullinen, joten toivokaamme tuonpuoleisuuden ihmisen pysyvän kunnossa, kuten me nyt ymmärrämme." Jos uskot että Singularity on tulossa pian, ehkä ei enää edes tekniikkana ihmistä palvelemaan, Lanier toteaa. On aika valmistautua sen sijaan suuriin  tapahtumiin, joita se tuo. 

Singularity kuitenkin vaatisi ihmisiä kuolemaan lihana ja tietoisuus ladataan tietokoneelle ja on siellä jäljellä tajuissaan, tai ihmiset yksinkertaisesti on hävitetty tarpeettomana painolastina ennen maapallon uuden ”superlajin” voittoa. Rapturea ja Singularityä jakaa yksi yhteinen piirre: Niitä emme voi koskaan todeta elävänä. 

Daily Galaxyn kautta 17.9.2011

Ihmisen sukuhan on suurin rasite pallollemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti