torstai 2. helmikuuta 2012

Intiaanit

Tulipa seitsemän amerikkalaismetsästäjää kerran Pertun majalle ja ne pyysivät häntä kumppanikseen, kun tiesivät hänen olevan hyvän ja uskaliaan metsästäjän. Näillä olikin aikomus mennä etemmäs luoteeseen päin, Kanadan ja Punavirran (Red Riwer) välille ja siitä aina länteen päin. Siellä on aavoja ruohikkomaita, joilla on isoja puhvelikarjoja. Perttu oli valmiina lähtemään heidän seuraansa. Kun tämä metsästysretki näytti pitkälliseltä, koki hänen vaimonsa estää häntä lähtemästä sille, mutta vaimon kielto ei auttanut, kun metsästyksestä oli kysymys.



 Näissä Amerikan metsissä eli ihmisiä silläkin lailla, että heillä oli ainoastaan pieni maja, jossa asuivat ja heillä ei ollut muuta elinkeinoa kuin pyytö metsistä. Mutta Perttu viljeli myös maata, vaikka hän samassa oli koko tienoon rohkein sekä sukkelin metsästäjä ja ampuja.

Nyt lähtivät nämä kahdeksan miestä metsästysretkelle. Kuljettuaan hevosilla ratsastaen pitkän matkan Kanadan ja Punavirran väliä he levähtivät, mutta yhtäkkiä tuli siihen pienoinen joukko Indianeja, joitten päämies vihaisesti kysyi heiltä, millä oikeudella vaalakkanaamat tulivat Indianien puolelle metsästämään?  Eivätkö ne jo punaihoisilta Indianeilta ole kyllin ryövänneet maata? Eikö heillä siellä ole tilaa metsästää? Vieläkö he aikovat vainota Indianeja aina näitten synkkiin metsiinkin? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti