sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Aloitetaanpa tästä

Se on nyt sitten Mairen päivä. Moikataanpa Maireja.Synttäreitään viettävät:
Lempi Koskela, Tania Larson, Sanna Greta Tuomaantytär Moilanen, Antti Pekanpoika Koskelo, Olga Ellen Elina Tervonen ja Tuomo Kullervo Kujala

Hääpäiviä ei ole tiedossani tänään kellään.

Antin syntymän kohdalle sattui semmoinen merkittävämpi sattumus, että 1847 muuan muinaistutkija, nimeltään Johan Reinhold Aspelin täytti Messukylässä viisi vuotta eikä vielä tiennyt ryhtyvänsä tutkimaan Suomalais-Ugrilaisen muinaistutkinnan alkeita. Sittemmin tämä tutkija matkusteli Siperiassa ja Mongoliassa tutkimuksissaan sillä aikaa, kun Antti hommasi maailmaan muun muassa 2 poikaa ja 5 tytärtä Elsa Liisa Pertintytär Anttosen kanssa. Heidät vihittiin 1873 ja nuorimmainen syntyi 1890. Olisi ehkä lisääkin tehty, mutta Elsa laittoi taikalukon antamalla nuorimmaiselleen oman nimensä.

Lempi syntyi 1896 ja naitiin Alho, nimiselle vaatturille ja heille syntyi Irma ja Arvo enkä heistä muuta tiedä.

Tania on niitä ”amerikanserkkuja”, joista ei tiedä muuta kuin, että Lilian Koskelon jälkikasvua ovat ja tämä on naimisissa Michael Legvoldin kanssa.

Talollisenpoika Tuomas Juhanpoika Moilaselle ja Susanna Antintytär Mularille syntyi Kiannan Autiossa tytär, joka sai nimekseen Sanna Greta jo reilua viikkoa myöhemmin 9.8.1823 ja jonnekin historian hämäriin katoavat Sannan myöhemmät vaiheet, mutta kyllä Aleksanteri I eli tuttujen kesken Santtu vain jaksoi ihmetellä suomalaisia. Santtu oli neljä vuotta aikaisemmin reissaillut Oulujärvenkin tienoilla. Mieleen oli jäänyt merkillinen maa, jossa ei tarvinnut pelätä.

Arvo Vihtori Koskelon vaimo, Olga Ellen Elina Tervonen syntyi Säräisniemellä 1924 mutta kuoli jo kolmikymppisenä 1954. Kymmenen vuotta ehti Arvon ja Olgan häistä kulua ja lapsia ehti tulla vain tyttö ja poika.
Poika sitten muutti nimensä Koskelaksi, niin kuin moni muukin Koskeloista.

Kun Tuomon ensimmäistä syntymäpäivää vietettiin, niin Englanti katkaisi diplomaattiset välit Suomen kanssa, mutta ei se toki Tompan syy ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti